Какво е увеличаване на гърди?

Увеличаването на бюста може да промени формата и да увеличи размера на гърдите Ви със синтетичен имплант, поставен по хирургичен начин под гърдите Ви (както над мускула, така и под мускула – прочетете повече по-долу).

От какво са направени имплантите?

Всички гръдни импланти са направени от една външна обвивка от силиконов еластомер (много здрава синтетична обвивка) и са пълни със силиконов гел или със стерилен физиологичен разтвор. Имплантите с физиологичен разтвор се считат като даващи по-естествен усет, но сега съществуват много варианти на кохезивност на силиконовия гел, даващи възможност за избор на подходяща твърдост.

Каква е разликата между кръглите и анатомичните (капковидно оформените) импланти?

Кръглите импланти добавят обем в горната част на гърдите и дават вид на повдигнатост, докато имплантите с анатомичен контур дават по-дискретен вид, запазващи по-естествената форма на гърдите.

Как да разбера кое е по-правилното за мен?

Най-добрият начин е да разгледате снимки на други гърди. Така ще можете да обясните на Вашия хирург какво желаете, а той от своя страна ще може да Ви обясни какво е възможно.

Заедно с него ще обсъдите какви са възможностите при Вас и ще решите коя форма на имплантите е подходяща за Вас. Той вероятно ще Ви даде да пипнете имплант. Много хирурзи използват комплект за оразмеряване, който ще Ви помогне да си представите как ще изглеждате след това.

Каква е разликата между подмускулното и надмускулното поставяне?

Имплантът може да бъде поставен както отдолу под гръдната тъкан върху големия пекторален мускул (надмускулно), така и частично под големия пекторален мускул (подмускулно). При всяко поставяне има предимства и недостатъци, но съществуват и допълнителни възможности, които можете да дискутирате с Вашия лекар.

Ако нямате достатъчно гръдна тъкан, Вашият хирург може да Ви препоръча поставяне на имплантите под мускула. Ако разполагате с повече гръдна тъкан, тогава хирургът може да Ви препоръча поставяне на импланта над мускула, което често е свързано с по-бързо възстановяване и по-малко дискомфорт.

Колко струва увеличението на гърдите?

Може да варира, но основно очаквайте между 2500 и 5000 английски лири или между 2900 и 5800 евро.

Къде хирургът прави разрезите и колко големи ще са те?

Това всъщност зависи от Вашия хирург – той ще реши кой начин е най-добър за Вашето тяло и имплантите, които сте избрали. Три са основните начина: в гънката под гърдата, около Вашата ареола (пери-ареоларен разрез) или под мишниците Ви. Големината на разреза ще зависи от избраното от хирурга място за разрез, формата на Вашето тяло и от избраните импланти.