Каква е разликата между кръгли и анатомични (капковидни) импланти?

Кръглите импланти допълват обема в горната част на бюста, давайки един повдигнат вид, докато анатомично оформения имплант дава по-дискретен вид, запазвайки естествената форма на бюста.

Какво е „профил”?

Това е изпъкналостта на импланта – или, откъде ще се забелязва. Ние правим доста различни профили, за да удовлетворим всяка жена да изглежда както желае. Високите и екстрависоките са най-големи, докато средните и ниските са по-дискретни.

Защо има толкова много форми и размери?

Защото жените са с различни форми и размери и искат да изглеждат по различен начин. В случай, че предпочитате добре оформен силует, или бихте искали да имате малки, но идеално оформени гърди, или да възстановите обема след отслабване. На всички ще е нужен различен по форма, размер и профил имплант, затова ние предлагаме на лекарите широка гама възможности за избор на най-подходящото за Вас.

Как да преценя коя форма и размер е правилна за мен?

Формата и размера е нещо, което трябва да обсъдите с Вашия хирург. Вие също ще искате да обсъдите кръгла или анатомична форма на импланта да използвате и да се запознаете с наличните възможности за размери и тегло.

Ще Ви е нужно преди консултацията да обмислите формата и пределния размер, който искате, тогава разговаряйте с хирурга, кой имплант ще Ви доближи най-много до желаната от Вас форма.

Размерите и характеристките на Вашето тяло заедно със специфично изброените форма и размер ще определят какво е възможно. Вие трябва да сте наясно, че една и съща форма и размер на импланта при различни жени стои различно – Вашата естествена тъкан на гърдите, съвместно с други неща определят резултата.

Какво, ако те са твърде големи?

Считайки, че бюстът ще стане доста голям, много жени искат хирургът да избере по-малък размер от този, който всъщност желаят. Вие обаче на практика ще се чувствате определено по-добре с новата форма на гърдите след операцията, въпреки че след това често се установяват желания за още по-големи размери.

Добър начин да покажете как си ги представяте е да подберете снимки на гърди, които предпочитате да дискутирате.

Какво ще е ако отида към наистина големи гърди?

Това е Ваше тяло, изборът е Ваш! Някои жени избират по-големи импланти спрямо естествените пропорции на тялото си. Вие ще трябва да разговаряте с хирурга за практическите възможности и да се доверите на неговата преценка, все пак, те са извършвали много процедури и са наистина специалисти в хубавите резултати.

Ще изглеждат ли те неестествени?

Зависи от това, дали Вие го искате! Всяка жена има различно тяло и снимки преди и след операция на гърди, не винаги изглеждат така, както очаквате. Ако искате резултати, близки до естествените, заявете го ясно пред хирурга при прегледа и той ще Ви посъветва какво е възможно.

Какво, ако не ги харесам?

Ако внимателно сте проучили и проверили хирурга и сте се почувствали наистина спокойно относно Вашето решение, не е възможно да не се почувствате добре от резултата на операцията.

Колко дълго ще остане новият ми бюст?

Вашите гръдни импланти ще имат нужда от подмяна през живота Ви. Имплантите не са вечни изделия и подлежат на износване и скъсване, както всички други имплантируеми изделия, в т.ч. зъбни импланти, сърдечни клапи и тазобедрени стави.1

Относно PIP скандала. Имплантите на Евросиликон сигурни ли са?

PIP имплантите бяха направени от немедицински силикон. Нашите импланти са първокачествен продукт и винаги са изработвани по най-високите стандарти. На практика ние имаме едно от най-ниските нива на разкъсване2. на пазара, а и Вие сте изцяло защитени от нашата GCA Comfort гаранция.

Можете да намерите повече въпроси и отговори в секция „Въпроси и отговори”.

  1. Cohen BE, Biggs TM, Cronin ED, Collins DR Jr. Assessment and longevity of the silicone gel breast implant. Plast. Reconstr. Surg. 1997 May:99(6):1597-601 PMID:9145128®
  2. Internal safety and performance data, 2013.