Публикувано е най-обширното изследване на гръдни импланти в европа

4 юни 2014

Първо изследване на жените в Европа: наблюдение върху повече от 1000 изделия

Лондон – 4 юни 2014 – Най-големият производител на силиконови импланти в Европа публикува данни за сигурността им от извършеното 5 годишно наблюдение в престижното списание Plastic and Reconstruction Surgery (PRS) - единственото досега изследване върху жени в Европа. Изследвани в различни центрове 1010 изделия „Cristalline Paragel”, произведени от Евросиликон (www.euroilicone.com) , имплантирани в 535 жени, подложили се на операции за увеличаване на гърди или реконтрукция. Всеки пациент беше наблюдаван през първите три месеца след операцията и всяка година след това.

Придобита от базираната в Дъблин компания GCAesthetics (www.gcaesthetics.com), която също е компания майка и на единствения производител на импланти в Обединеното кралство Nagor (www.nagor.com), резултатите от изследванията показват едно успокояващо ниско ниво на разкъсвания и един изключително сигурен профил на продуктите на Евросиликон. Този месец Евросиликон съвместно с посестримата марка ефективно утрои разнообразието от импланти, профили и комбинации за английските жени, насърчени от най-големия обем от положителни данни, които някога са отчитани и публикувани. Съвместно двете компании произвеждат 300 000 импланта годишно, изнасяни в повече от 80 страни и предлагащи съвместен опит с повече от 60 годишна история на пазара.

Докато резултатите не дават възможност за директно сравнение с конкуртентите, то драматично ниските нива на отстранени импланти при увеличаване на гърди, постигнати при пациентите на Евросиликон в сравнение с конкурентните марки, са успокоително положителни. Когато имплантите са използвани при реконструктивна хирургия след диагноза за рак, резултатите на Евросиликон са впечатляващи – 50% по-малко отстранявания в сравнение с най-близкия конкурент.

Отстраняването на имплантите може да се налага по редица причини и цифрите относно това формират голяма част от изследването. Повечето реоперации бяха по козметични причини в сравнение с тези за реконструкция. Капсулната контрактура обаче (една неестествена реакция на тялото, при която гръдната тъкан формира капсула и я втвърдява) беше 1.9%, докато по-честата причина е повдигането на гърдите (mastopexy) с 10.7%, след това заради белези (3.6%). Повечето от имплантите бяха извадени успоредно с необходимостта от реконструкция на гърдите. Като изключим 365 от тях с първоначално увеличение на гърдите – само при 44% от останалите се е стигало до изваждане или подмяна на импланти по време на 5 годишното наблюдение. Процентът на разкъсани импланти се оказа изключително нисък – един от 1000 импланта беше намерен разкъсан по време на изследванията. Нито един разкъсан имплант не бе намерен по време на 35-те реоперации и цялостният риск от разкъсване за отделен пациенти е сведен до 0.4%.

Според шефката на GCAesthetics Ayse Kocak, която е първата и единствена жена изпълнителен директор в бранша:

„Изследването – най-голямото, публикувано досега в Европа – дава много позитивни и успокоителни новини за жените и лекарите по целия сват, които знаят, че могат да подбират имплантите си спокойно. В GCAesthetics се гордеем с това, че произвеждаме едни от най-качествените продукти, които се предлагат заедно с най-обширната гаранция на пазара. Ние с вълнение представяме Евросиликон в Обединеното кралство, което ще осигури стотици нови и надеждни естетически възможности за британските пациенти.”

Продуктивната линия на Евросиликон включва съвършената колекция кръгли импланти „Round Collection” и представя 219 варианта, а така също и анатомичната колекция „The Matrix”, предлагаща 9 типа в 102 варианта. Продуктите на GCAesthetics включват и най-обширната гама гаранция на пазара, безплатна и валидна, като цяло за пациента, през цялото време на ползване на продуктите. Подробности от изследването можете да видите на: (http://journals.lww.com/prsgo/Fulltext/2014/04000/Five_year_Safety_Data_for_Eurosilicone_s_Round_and.1.aspx)

Накрая:

Относно GC Aesthetics

GC Aesthetics е за глобална консолидация в естетиката – Global Consolidated Aesthetics - и е компания майка на двама водещи производители на импланти: Eurosilicone и Nagor. Частна компания, базирана в Дъблин, обединяваща съвместен 60 годишен опит и постижения в развитието на имплантите, тяхното производство и обновление, като сега произвежда и продава гръдни импланти в 90 страни, предлага широка гама продукти в почти 600 вида импланта. Компанията произвежда продуктите в стобствени фабрики, намиращи се в Шотладния, Англия и Франция, според изискванията на най-високите европейски стандарти. GC Aesthetics има за цел да продължава да развива и усъвършенства продуктите на Eurosilicone и Nagor и да подпомага потребителите с ясна информация относно имплантите. GC Aesthetics ръководи групата от корпоративния офис в Дъблин, Ирландия. За да се свържете с тях: info@gcaesthetics.com, а за да видите сайта, посетете (www.gcaesthetics.com)

Относно Nagor

Nagor (www.nagor.com) е единствения британски производител на гръдни импланти, чиито фабрики се намират в Cumbernauld в Шотдландия и в Ashby De La Zouch, централна Англия, със 125 души работещ квалифициран и отдаден персонал. Те продават импланти от 1979 г. и предлагат на пациентите доживотна гаранция за всички гръдни импланти.

Всички продукти на Nagor са създадени, развивани и произвеждани във фабрики, според изискванията на стандарт ISO 13485 и изискванията за стерилност клас III на медицинските изделия гръдни импланти. Те са произведени според изискванията на системата за качествен контрол в съотвествие с изискванията на ISO и EN и CE сертификат.

Относно Евросиликон

Евросиликон (www.euroilicone.com) е водещ производител в общността на пластичната хирургия. Те са творчески създатели и производители на една пълна гама от качествени хирургични импланти и разширители на тъкани – експандери. Богатата продуктова линия дава широки възможности на хирурзите за увеличаване на гърди, за естетични и реконструктивни решения.

Продуктите на Евросиликон се произвеждат в града на изящните фабрики Апт, Франция. Техните импланти се произвеждат в пълно съотетствие с изискванията на ISO и EU и имат CE сертификат, съгласно изискванията на Директивата за медицински изделия 93/42/ЕЕС.

За всички запитвания от преса и медии, моля, обръщайте се към Kate Chaundy от Cacique Public Relations на +44(0)207 2504750 / kchaundy@caciquepr.com

Предишна статия